Saturday, December 18, 2010

ada best ada x best

Okay hari memang teruji la kesabaran aku
Ujian demi ujian dilalui pada hari ni
cewah!!!!! bunyi macam cuak ja..
tapi sebenarnya nothing serious pon

okay kita cerita dari mula
HARI NI
pagi2 lagi aku dah bangun
agak mengantok jugaklah sebab aku dah
stay out  malam tadi sampai pukul 4

kita orang pun bertolaklah
ke Airport kepala batas
but before that kena pergi ambil Mandak aku dulu
because she got no transport
so aku la yang drive dari S.P ke Gurun
di Gurun kena tunggu Pakteh aku sebelum pergi
sebab kitaorang planning nak convoy sekali

Jam 10 kami pun bergegas lah ke Alor Setar
aku la driver sebab abah tak join sebab
kena tunggu Haikal

Sampai di airport inilah kerja kami
menggila dulu..posing habis habisan la..







Actually kiteorang Convoy pergi Airport ni ramai2 nie
sebab sebab ada Family vacation dekat Indon...hahhahaha
Bunyi macam aku tipu X?
selamat korang notice awai2 sebelum dikencing habisan-habisan

Actually kami semua nak sambut Tok Wan tercinta
pulang dari tanah suci Mekah
dah sebulan tok wan pergi dan sekarang
masa untuk melepaskan rindu..hehehe
Waktu kitaorang tunggu dekat Arrival tadi memang
cukup menyeksakan..
orang berpusu2 macam dekat pasar malam
mana tidaknya, jemaah penang pon turun dekat sini
kira flight ini direct dari KLIA ke Alor setar
so, waris2 dari penang kena ambil dekat sinilah.

once dah nampak tokwan aku..
happy sangat sebab tokwan aku sihat2 ja..
then, before berangkat keluar dari terminal
kitaorang pon berkumpul satu family
peluk tokwan (melepaskan rindu la konon)
kitaorang dapat hadiah dari mekah...hohoho

then,kitaorang pon berangkat la balik la ke Gurun
sebab nak makan besar- besaran
yela bukan senang nak kumpul semua family kan

tapi sampai ja di Gurun aku turun semua passanger aku
aku pun terus gerak balik ke S. P
sebab nak ambil abah dan Haikal.
turut serta bersama aku Abin.

HAH TIBA LA PART YANG TAK SERONOK

On the way balik tuh
aku memang bawak kereta Slow sangat
yela sebab dah letih drive ke Alor Setar tadi.
jadi memang slow la aku drive
dalam 80 macam tuh jadi
so far jalan sentiasa menyebelahi aku
bila sampai traffic light ja semua hijau
so tak payah nak berhenti

then tiba la satu kejadian yang memang tak best arr..
AKU EXCIDENT jeng3..
actually tak terok pon
dah dekat sangat nak sampai rumah
tapi benda nak jadi.. jangan salahkan sesiapa

bila dah masuk taman aku pon drive slow la
30 macam tuh ja..
then, aku tanpa aku duga ada motor yang followed
kereta aku dari belakang
bila aku nak belok buka signal terus belok ja la sebab ingat
dah memang tak motor la..(aim nak balik rumah ja)
tapi aku silap ada motor  betul2 tayar belakang kereta aku (blindspot )<------kalau dalam teori lesen

apa lagi bila aku belok ja dia dia terus hemtam kereta la..
tapi luckly, aku tak drive laju waktu tuh,
so aku tak sempat belok sepenuhnya la kan..
then terus brek..
Si motor ni bawa laju juga la,
lepas dia hentam kereta aku
terus terseret cikit..
then, motor dia pon terbalik, kereta aku pun kemek la!!!

So far, lepas dibincang2kan
kita orang settle sendiri,
salah aku sebab masuk melulu..
salah dia sebab follow terlampau dekat
dia pun tak da luka, cuma motor brek rosak..

So kitaorang settle elok2..
dia sorry aku, aku sorry dia..

Tapi duit aku yang sorry!!!!!huhu..
nak kena repair kereta..
tadi dah pergi ketuk body yang kemek tuh..
selamat la dia bantai side body ja..
tak la melayang sangat duit aku..
kalau bantai pintu @ chasis..
mampus aku...

lepas ni nak kena pergi simen
balik body pastu cat balik..
huhuhuhu..

Dugaan2..
tapi kalau tak kerana
dugaan ni aku takkan dapat pengajaran hebat ni..
kita belajar dari kesilapan..
moga2 tak berulang lagi..

lepas excident tadi terfikir macam mana la
kalau excident yang teruk sampai rosak kereta tuh
mesti lagi pening memikir nak repair.. ermmm!!!????





2 comments:

Raji berkata said...

gahahaha
nasib bek sikit jer
kalau xabis lah duit biasiswa kau tuk repair keta jer nnti
hak2

DaNieL said...

tuh la pasal...
kalau banyak aku mintak duit biasiswa ko jugak la...