Friday, November 26, 2010

Seron0k ka Jadi Cikgu!!!

Kawan2 ambe sekalian, Yehaaa... 
hari ni aku dengan rasa bangga dan terujanya membikin entry nie,
yela sesekali tuh tak dapat dinafikan perasaan bangga
telah membuak2 di dada bila ada orang panggil aku CIKGU..
bila aku keluar ja, ramai jugak yang panggil aku cikgu,
orang2 yang kenal aku jela,
buang tebiat ka pa yang x kenal aku nak panggil cikgu..
SUKA SUKA TAHAP XDA DAH AR AKU...(tpi masih merendah diri) :)
 macam yang aku story morry kat korang dalam entry yang pasal cita2 tuh... 
memang dulu aku x teringin dan tak terfikir langsung tuk jadi cikgu nie.. 
korang nak tahu sebab apa?



Aku teringin nak pakai kereta besar..hahaha
bagi aku kereta besar2 macam dalam gambar nie
yang mampu pakai doktor,engineer..
tapi aku silap, sebab cikgu sekarang gaji pon dah besar ohhh
dah mampu pakai kereta hebat kot..
Korang ingat camry sapa yang aku pegang kalau x bukan camry aku..
opssss terlebih sudahh..
Nie kereta aku kot (10 tahun lagi)
tapi tempah siap2 untuk photoshot kat entry nie..

Member aku pon pakai kereta besar jugak..
dia pon cikgu jugak...
agak2 ar bro..(lu kasi kantoi gua arr)
masuk pintu lagi satu arr....
tahu la dulu kita pernah sama2 duduk LONDON pon..
okey2...
apa2  pon

KAMI ADALAH BARISAN CIKGU-CIKGU YANG BELAGAK

Bukan senang nak jadi seorang cikgu ni, macam2 cabaran harus ditempuhi
korang ingat jadi doktor saja yang kerjanya susah,
huishhh,,,x jugak..makcik jual maruku pun kerjanya susah jugak..

Aku ni ramai yang kata kecik 
tak sesuai jadi cikgu
nanti kan buli dengan budak2 yang macam ni
                                     

hahaha..
yang jelasnya aku tak takut pon
aku ni badan ja kecik tapi kental bro!!!!

cuma satu ja
aku surrender ar kalau dapat murid2 macam ni
terkulai layu aku melihat kecantikan dan kecomelan murid2 ku...


Mood angin monsun tropika pon boleh datang kalau mengajar mereka..
Dan Aku pon cakap mereka2 diatas
Sorry sorry sorry sorry 2x(ala Super junior)





10 comments:

lemoc b0NgoK said...

mane chatboxxX???

DaNieL said...

chatbox..
tpi mlas nk bubuh lg..
sbb skrang dlm projek ubah template

aiN_myRa said...

ermm nie baru well-organised..hahaha
aku bca pown xserabut..hahaha

*errkk..kntoi slama nie aku serabut tngk blog ang..hahaha

DaNieL said...

mmg pon...
aku tgok pon serabut..
tapi aku xbrapa suka ar template 2 column mcm2 widget aku xleh bubuh...
nie otw nk msuk kn chatbox..

Aweyn said...

mini copper suda.x yah keta besar2 sgt.haha

Bux Beunavista said...

hari hari memang kena tukaq layaout kaa cikgu? ngahaha. btw, lawak doe baca entry ni. hahaks>,< mari mari, ayuh laungkan, SAYA BANGGA MENJADI GURU :)

DaNieL said...

mini cooper..
bleh aku kisah asal ada org bgi free jalan ja..

DaNieL said...

Mdm Bux...
nie tgh dok cari yg brkenan dihati la...
cri layout mcm cri awek jugak..hohoho

Muahammad Fadzli said...

aku bukan salah pntu kowt..
aku mmg bawak balik kete dari london..
2 yg belah kiri..
ko lupa la 2..
sejak ade camry..
hehehe

DaNieL said...

Hoh0..
bek bos...
camry aku pon dri LOndon jugak..
convert ja..hahahha