Thursday, October 21, 2010

Cita-Cita, Paksaan & Harapan part 2

Hati sedih sangat kot..makna tak nya baru ja nak rase apa itu erti "freedom". mula- mula memang ingat tak pergi la maktab. tapi malam dalam tau result tuh berpusu- pusu call masuk. Abah call, Pak long, angah semuanya suruh masuk maktab..huh.. waktu tuh memang confius sangat.. nak pergi ke x nak.. tapi just pikir pergi je la.

Keesokan harinya pagi2 lagi aku ngan kerol terus ke MBKT nak beli tiket bas sebab malam tuh jugak nak kena balik S.P. yela dapat tau hari jumaat nak kena daftar maktab hari isnin..Rushing la aku.. Seharian meniti saat- saat akhir aku di UDM banyak yang perlu aku buat.. firstly, bagitaw kat Teslian yang aku nak pergi.. pastu bgitaw geng pompuan yang rapat ngan aku and lastly bgaitaw kt housemate lama aku... sedih sangat bila tengok reaksi dieorang. yela kami baru ja kenal baru ja nak rapat dah kena berpisah. sebelum balik dieorang cakap nak celebrate aku dulu then baru antar aku ke MBKT. well teruja sangat malam tuh best giler bila makan ramai2..
gambar blur ckit ar enset koman..

Abis makan dalam koi 8 pergi sembahyang dan terus ke MBKT... sedih sangat waktu nie, bila la nak jumpa dieorang balik..
Korang memang best sangat2

Lepas hari tuh bermula la perjalanan aku sebagai budak maktab.. bila sampai kat Maktab Perlis. 1 expression aku memang sangat negetif kat maktab nie. yela kehidupan aku lepas sekolah start dgn Perkara yang paling enjoy bila dapat join dengan teslian..tapi just for a short time...

Dulu aku ingat yang aku berada dimaktab disebabkan paksaan..tapi sekarang nie aku faham disebabkan paksaanlah aku berada ditempat yang bukan semua orang dapat masuk...seronok dan enjoy giler dapat masuk course nie.. yela teknikal aku belajar dapat belajar semua cuma yang lecehnya ada subjek mengira la pulak..dah aku kurang sikit bab2 nie..aduh!!!! tapi tak pe itu cabaran dan dugaan..(ceh kununnye la)

Pernah dulu abah ugut aku yang takkan support aku dah sebab aku wat keputusan nak keluar maktab..tapi aku tak sampai hati dan sekarang baru aku faham dan aku pikir kalau keluar jugak dulu memang aku akan menyesal sekarang. 
Cita- cita aku untuk jadi engineer sudah jauh ditinggalkan dek kerana peluang yang tak pernah muncul, dan kerana paksaanlah aku dapat berada di tempat yang bukan semua orang dapat. kerana paksaan jugalah aku tak perlu nak menyusahkan abah & umie untuk bank in duit tiap2 bulan(kadang 2 kena jugak)
Apa pulak harapan aku!!!!! 
nanti pulak aku story kan..
aku cawcinncaww dulu..
bye...

3 comments:

Miss Sya_Syakinah said...

weh dani..
aku xsbar nk tau hrapan hg plak..
bla nk story bg abeh???

DaNieL said...

nnti la...
no need to rush!!!
hahahha
malas kot nak tulis...

Miss Sya_Syakinah said...

aku xkira..!!
ko kena abehkan juga story nih..
nnty bla rajin continue this story tau..
hehehe ;)